-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăActualitateEXCLUSIV. Bolt vrea să concureze Uber la Constanța. Estonienii intenționează să aducă...

EXCLUSIV. Bolt vrea să concureze Uber la Constanța. Estonienii intenționează să aducă și serviciile de food delivery

Bolt, cea mai mare platformă europeană de mobilitate alternativă își propune să lanseze, „cât de curând”, serviciile de ride-hailing și food delivery în Constanța, a declarat pentru „Dobrogea Live” Cristian Sălceanu, country manager Bolt România.

Compania estoniană și-a facut deja intrarea în orașul de la malul mării săptămâna trecută, când a lansat primul serviciu integrat de închiriere de trotinete electrice din Constanța.

Cu plasarea pe piața locală a serviciului de transport la cerere, Bolt va concura direct mașinile Uber, platformă care s-a lansat la Constanța cu doar două luni în urmă.

Tarife

Serviciile de ride-hailing au la bază o aplicație prin care se poate solicita transport la cerere, similar cu cel oferit de operatorii de taxi, însă cu câteva diferențe esențiale.

Planificarea călătoriei se face direct din aplicație, poți urmări în timp real locația mașinii, cursa se achită exclusiv on-line, și, poate cel mai important, poți acorda calificative șoferului, de care depinde cariera sa în compania respectivă.

În București, tarifele Bolt sunt 1,30 lei/km, plus 0,22 lei/minut.

Dacă Bolt va păstra aceste prețuri și la Constanța, operatorii de taxi vor fi puternic concurați, întrucât o cursă convențională cu aceștia se situează în jurul valorii de 2,60 lei/km. Asta în condițiile în care noile servicii de transport alternativ sunt considerate mai calitative.

De altfel, platforme precum Uber sau Bolt sunt contestate vehement de operatorii de taximetre.

Bolt vrea și pe piața de food delivery din Constanța

Totodată, Bolt și-a propus să aducă la Constanța și divizia sa de food delivery – Bolt Food. Constănțenii sunt familiarizați cu aceste tipuri de servicii, întrucât în sectorul acesta mai activează și alte platforme precum Food Panda, Takeaway sau Glovo.

Bolt, înființată de un puști de 19 ani în Estonia, în 2013, cu numele de Taxify, este acum cea mai mare companie europeană de servicii de mobilitate alternativă. În prezent, activează în peste 35 de țări, are mai mult de 30 de milioane de utilizatori, iar numărul de șoferii parteneri depășește un milion.

Compania estoniană este prezentă în România cu servicii de transport de persoane, transport de produse (Bolt Business), închiriere de trotinete electrice, livrare de mâncare și cu divizia de software development, care deservește toate subsidiarele din Europa ale companiei. Serviciile Bolt sunt disponibile momentan în București, Cluj, Timișoara și Constanța.

Citește și: Bolt a lansat în Constanța serviciul de închirieri trotinete. Harta zonelor de amplasare

Cele mai populare

Recent Comments