Niculae Păun, viceprimarul care a preluat atribuțiile de primar după condamnarea penală a lui Valentin Vrabie, pare că-i calcă pe urmele predecesorului său în a sfida legea. Păun face tot posibilul, încalcând cadrul legal, pentru a-i asigura fostului primar al Medgidiei, condamnat pentru fals intelectual, un loc călduț în administrația locală.
Dobrogea Live v-a prezentat modul în care Niculae Păun se contrazice singur când vine vorba să explice atribuțiile acordate condamnatului Valentin Vrabie prin numirea sa în calitatea de consilier onorific al viceprimarului.
Acum, publicația noastră vă prezintă două documente care demonstrează că Păun a încălcat Codul Administrativ în momentul în care l-a numit consilier onorific pe Vrabie.
Astfel, pe 16 octombrie 2023, Niculae Păun semnează Dispoziția nr. 1540 privind acordarea calității de consilier onorific al viceprimarului municipiului Medgidia, domnului Valentin Vrabie. Dispoziția se întemeiază pe art. 163 (1) din Codul Administrativ, care spune: „În caz de vacanţă a funcţiei de primar, în caz de suspendare din funcţie a acestuia, precum şi în situaţiile de imposibilitate de exercitare a mandatului, atribuţiile ce îi sunt conferite prin prezentul Cod sunt exercitate de drept de viceprimar sau, după caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local”.

Problema semnării acestui document de către Niculae Păun este că vacantarea funcției de primar nu era oficializată la data de 16 octombrie. Deși condamnat penal definitiv pe data de 10 octombrie, Valentin Vrabie mai era încă în funcția de primar la data de 16 octombrie deoarece Prefectul Constanței nu emisese Ordinul de încetare a mandatului de primar.
Conform unui răspuns transmis de Prefectura Constanța, Prefectul a semnat Ordinul de încetare a mandatului de primar a lui Valentin Vrabie pe 17 octombrie, iar în aceeași zi acest documenta a fost transmis Primăriei Medgidia.

Așadar, prevederile art. 163 (1) din Codul Administrativ se aplicau în cazul administrației Medgidia doar din data de 17 octombrie, ceea ce înseamnă că Niculae Păun a semnat în afara cadrului legal acea dispoziție deoarece nu avea calitatea de viceprimar cu atribuții de primar, așa cum singur invocă în cuprinsul Dispoziției.
Singura persoană care poate interveni în acest caz este Prefectul care are cadrul legal de a anula Dispoziția emisă de viceprimarul orașului Medgidia cu încălcarea prevederilor Codului Administrativ.