Directoarea școlii dintr-o comună constănțeană, aleasă „Profesor al anului 2023” pentru învățământul preuniversitar

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a organizat, în data de 18 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, în aula Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Gala Tineretului din România 2023.

Eveniment de tradiție, ajuns la cea de a VIII-a ediție și organizat anul acesta sub genericul „Generația viitorului”, acesta și-a propus să evidențieze și să premieze importanta contribuție adusă de către tineri la dezvoltarea comunităților din care fac parte manifestată prin proiecte și inițiative în diferite domenii de interes pentru generația lor.

Astfel, la secțiunea Tânărul profesor al anului 2023 – învățământul preuniversitar, Maria Andreea Roxana Scarlat, profesor și director al Școlii Gimnaziale Ioan Atanasiu Lipnița, a câștigat Premiul I. Doamna director coordonează proiecte europene (PNRAS – Programul pentru Reducerea Abandonului Școlar 1) și naționale, are parteneriate cu ONG-uri și asociații pe teme care vizează toate aspectele vieții unei comunități: incluziune, dezvoltare durabilă, protecția mediului, responsabilitate civică, valori europene, consiliere și orientare în carieră, aducând alături de ea întreaga comunitate prin profesionalism, implicare și iubire față de elevi.

Am fost foarte încântată și onorată să mă aflu printre cei nominalizați la această Gală a Tineretului, alături de tineri care și-au adus contribuția la schimbarea comunităților din care fac parte, prin diverse proiecte și inițiative din diferite domenii, precum artă, sport, antreprenoriat, mentorat și le mulțumesc tuturor celor care mi-au oferit această oportunitate, pentru recunoașterea faptelor bune din Școala Gimnazială „Ioan Atanasiu” Lipnița. Sincer să vă spun, am fost foarte emoționată pentru că nu am mai participat la astfel de evenimente și aș vrea să îi mulțumesc doamnei Constantin Ioana Alexandra, colegă de cancelarie și, în același timp soră, fără de care nu puteam să pun în practică tot ce mi-am propus. Acest premiu înseamnă foarte mult pentru mine atât pe plan personal, cât și profesional, dar nu este doar meritul meu. Dedic acest premiu elevilor și cadrelor didactice din Școala Gimnazială „Ioan Atanasiu” Lipnița, părinților, administrației lo ONG-urilor și asociațiilor care au fost și sunt alături de noi, întregii comunități din Lipnița, dar și echipei din Inspectoratul Școlar Județean Constanța pentru susținerea permanentă în activitatea mea”, a declarat Maria Andreea Roxana Scarlat.

Este o realizare de excepție a doamnei director și o felicităm pentru tot ce a realizat și va realiza în continuare pentru comunitatea din localitatea Lipnița. Astfel de tineri sunt un exemplu al schimbării și al inovării, sunt plusvaloarea societății de mâine. Suntem mândri și onorați, în același timp, de faptul că județul Constanța are un astfel de tânăr profesor și director! Îi dorim succes o vom sprijini, în continuare, în tot ceea ce își propune!”, a declarat domnul Sorin Mihai, Inspector Școlar General.

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza