Deputatul Bogdan Bola: Ligia Deca, ministrul Educației, o rușine pentru județul Constanța

Deputatul Bogdan Bola (Forța Dreptei) a făcut în Camera Deputaților o declarație politică intitulată „Alt ministru al Educației, aceeași bătaie de joc la adresa copiilor României”.

„Am crezut că, odată cu plecarea rectorului USAMV de pe scaunul lui Spiru Haret, Educația din țara noastră o poate lua pe o pantă ascendentă, iar copiii țării nu vor mai fi tratați în batjocură de statul român. Speranța mea s-a dovedit, din păcate, a fi una deșartă”, spune deputatul în declarația politică, conform bogdanbola.ro

Deputatul Forța Dreptei arată că Sorin Cîmpeanu, în luna septembrie, a eliminat arbitrar, fără nicio consultare publică, dreptul elevilor de liceu din mediul rural de a beneficia de bursă socială pentru a îi ajuta să ajungă la școală, i-a atras atenția Ligiei Deca, după preluarea mandatului de la Ministerul Educației, că trebuie să ia rapid măsuri pentru ca elevii afectați să nu abandoneze învățământul.

„Cu privire la bursele elevilor, Ligia Deca și-a asumat prin mai multe răspunsuri oficiale, pe care mi le-a transmis în urma interpelărilor făcute, că nu are de gând să revoce ordinul ilegal emis de Sorin Cîmpeanu prin care elevii din mediul rural care fac naveta au rămas fără bursă de ajutor social”, spune Bogdan Bola.

Singura măsură anunțată de Ligia deca este ca, la finalul anului școlar să solicite o analiză a impactului Ordinului Ministrului Educației nr. 5379/2022 pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar.

„Adică, în loc să prevenim dezastrul care se prefigurează, noi așteptăm să vedem, de fapt, cât de mare va fi acesta. În privința transportului județean, răspunsul Min. Educației, semnat tot de Ligia Deca, nu a avut legătură cu întrebările pe care le-am formulat.

Doamna inginer diplomat Ligia Deca dovedește că este doar un alt ministru al Educației rupt de realitate și total nepăsător față de problemele sistemului educațional. În loc să se distanțeze de măsurile luate de Sorin Cîmpeanu, aceasta îi acoperă toate ilegalitățile și mai degrabă e preocupată de numirea prietenilor domniei sale în funcții publice”, mai spune Bogdan Bola.

În ceea ce privește transportul județean gratuit al elevilor, deputatul arată că Ligia Deca tratează în bătaie de joc Legea Educației și hotărârile judecătorești care au stabilit că autoritățile centrale trebuie să asigure fonduri pentru transportul elevilor.

Doamna Deca este o rușine pentru județul și municipiul Constanța prin atitudinea ostilă pe care o are față de statul de drept și modul în care tratează drepturile elevilor asemenea echipei Radu Mazăre – Nicușor Constantinescu, predecesorii domniei sale din liga studențească pe care a condus-o”, mai spune Bogdan Bola.

Urmărește-ne pe:

Doneaza