Deputata constănțeană Cristina Rizea, fost membru USR, afirmă că în partidul pe care l-a părăsit cei, care dețin funcții publice precum parlamentari sau europarlamentari, sunt nevoiți să plătească partidului zeci de mii de euro pentru demnitatea pe care o ocupă.
’’Nu, dragilor! Nu pentru neplata cotizației a fost Vlad Gheorghe suspendat!
Am citit despre scandalul din USR dar nu m-am uitat deloc la televizor în acest weekend. Adesea, realitatea prezentată la TV este distorsionată, iar ceea ce unii percep poate fi o realitate paralelă față de ce se întâmplă cu adevărat.
Am aflat că europarlamentarul Vlad Gheorghe, membru USR, nu a fost primit la Comitetul Politic al partidului, deși încă face parte din acesta, fiind suspendat pentru neplata “cotizației”.
Dar Vlad Gheorghe nu este suspendat din această cauză; cotizația de 10 lei nu cred că reprezintă o problemă pentru el. Cred că el, ca și mine, a simțit dezgust față de practicile din USR. În USR, membrii cu funcții publice nu plătesc cotizații, ci, de fapt, își „cumpără” funcțiile, cu posibilitatea de rate ce-i drept.
Am crezut pentru o vreme acuzațiile USR la adresa PNL și PSD, referitoare la sume mari de bani plătite pentru poziții pe listele electorale, fără a cere dovezi. Am crezut pentru că pur și simplu nu credeam că ar minți acești “noi politicieni”.
Însă, USR este partidul care practică de fapt aceste metode, cerând parlamentarilor și europarlamentarilor să plătească zeci de mii de euro partidului. Când am fost parlamentar USR și am fost suspendată pentru neplata “cotizației” de mii de euro, am fost șocată să descopăr că mulți colegi se aflau în aceeași situație, dar nu toți erau suspendați.
Diferența? Cei care nu erau suspendați se conformau conducerii, erau obedienți, nu puneau întrebări, spre deosebire de cei ca mine sau Vlad Gheorghe. USR, partidul care se vindea ca speranța unui nou început, practică metode pe care le-a acuzat la PNL și PSD. Sunt dezamăgită și îmi este rușine că am fost membru USR, chiar dacă am ajuns acolo prin fuziunea împotriva voinței mele dintre PLUS și USR.
M-a amuzat cererea Elenei Lasconii ca membrii conducerii USR să-și dea demisia dacă partidul nu obține minim 20% la europarlamentare. Este evident că USR ar sacrifica pe orice politician valoros, inclusiv pe Elena Lasconi, înainte de a-și asuma responsabilitatea și a demisiona.
USR nu este un partid democratic, așa cum încearcă să pară. Este capturat de un grup foarte restrâns de persoane care ar face orice pentru a-și menține controlul și poziția la conducerea partidului.
Păcat de mulți oameni valoroși care încă sunt acolo’’, se arată într-un text postat de Cristina Rizea pe pagina sa de Facebook.