PoliticăCristina Rizea: Proiectul meu de suflet - ’’Ziua Părinților de Îngeri’’, a...

Cristina Rizea: Proiectul meu de suflet – ’’Ziua Părinților de Îngeri’’, a devenit lege

Deputata constănțeană Cristina Rizea a anunțat că proiectul care prevede instituirea ’’Zilei Părinților de Îngeri’’ pe data de 15 octombrie și decontarea a 10 ședințe de consiliere psihologică pentru părinții care își pierd copilul a devenit lege.

’’Astăzi, un vis s-a transformat în realitate: proiectul meu de suflet, ’’Ziua Părinților de Îngeri’’, a devenit lege!

Președintele Iohannis a promulgat, în sfârșit această lege importantă pentru mulți dintre noi.

Este o bucurie dulce-amară, deoarece nu îmi doresc ca nimeni să fie nevoit să beneficieze de această lege. Totuși, este un mic ajutor pentru părinții care trec prin trauma pierderii unui copil, oferindu-le o mână întinsă în momentele cele mai dificile.

Cele 10 ședințe de psihoterapie gratuite vor fi un sprijin esențial și binevenit pentru acești părinți care vor putea astfel să pășească mai ușor într-o viață care poate părea uneori fără sens.

Mulțumesc din suflet colegei mele coinițiatoare, Laura Vicol, pentru tot sprijinul. Proiectul ăsta s-a mișcat atât de repede datorită ei! Îi mulțumesc și că mi-a fost alături în acest carusel de emoții care înseamnă Ziua Părinților de Îngeri pentru mine.

Mulțumesc tuturor colegilor care au sprijinit și votat acest proiect atât de necesar unor oameni care realmente se confruntă cu cea mai profundă durere posibilă. Ne vindecăm ca societate de abia atunci când înțelegem să comunicăm și să îi ascultăm activ pe cei care trec prin cele mai oribile traume, nu să tratăm astfel de subiecte precum tabuuri.

Pe 15 octombrie, vom comemora prima Zi a Părinților de Îngeri! Până atunci, însă, fiecare zi e o zi de comemorare pentru părinții sufletelor de copii care ne veghează de Sus. Lor le datorăm totul.

Edi, mama, tata, frații și sora ta te iubesc infinit! O parte atât de importantă din sufletul meu este de-a dreapta lui Dumnezeu acum. Cred că îi zâmbește inimioara și lui și tuturor îngerașilor văzând că părinții lor vor avea parte de măcar o sursă de alinare pentru trauma lor’’, se arată într-o postare a deputatului PSD.

Urmărește-ne pe:

Doneaza