Cristina Rizea, discuții cu ministrul Transporturilor despre modernizarea căii ferate Constanța-Năvodari

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a discutat cu parlamentarii USR PLUS de Constanța, Cristina Rizea (deputat) și Remus Negoi (senator), despre principalele proiecte de infrastructură ale județului de la malul mării.

„Este vorba, în primul rând de continuarea autostrăzii A4 cu tronsonul A4 Sud, „alternativa Techirghiol”, ca rută echivalentă de trafic spre stațiunile din sudul litoralului. La fel de important este și proiectul de modernizare și eficientizare a infrastructurii de transport feroviar de călători ca alternativă ecologică a traficului rutier”, declară deputata Cristina Rizea.

De asemenea, aceasta arată că i-a propus ministrului Transporturilor, pornind de la infrastructura deja existentă a căii ferate ce leagă Constanța de Năvodari, să aibă în vedere, în cel mai scurt timp, modernizarea și adaptarea acesteia pentru a servi circulației unui metrou ușor de suprafață pe ecartament de cale ferată.

„În plus, avem în vedere extinderea proiectului prin completarea cu o linie de legătură care să unească Municipiul Constanța de Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu”, mai spune Cristina Rizea.

Un astfel de proiect implementat va duce la creșterea numărului de turiști care vor putea veni mult mai ușor în stațiunile din Nordul litoralului, în Delta Dunării, dar și pentru eficientizarea mobilității din zona metropolitană Constanța.

„Nu în ultimul rând, vom oferi tuturor o modalitate de transport mai sigură și mai ecologică. Totodată suntem preocupați și de modernizarea infrastructurii de transport rutier spre sudul litoralului. Proiectul de electrificare și modernizare a liniei ferate spre Mangalia, dar și dublarea acesteia astfel încât să asigure fluidizarea circulației în ambele sensuri de mers a fost un alt punct al discuțiilor din acestă seară”, mai spune Cristina Rizea, deputat USR PLUS.

foto: Cristina Rizea și Cătălin Drulă

Citește și:

Constanța, fără refugii în stațiile de autobuz. Cristina Rizea, deputat: Firme cu alte interese care îi lasă pe oameni în ploaie

Urmărește-ne pe:

Doneaza