Corpul de Control al Ministerului Mediului va verifica proiectul imobiliar din zona plajei Corbu

Bogdan Bola, deputat Forța Dreptei, anunță că Ministerul Mediului, prin Corpul de Control, va face verificări la controversatul proiect imobiliar început în zona plajei Corbu.

Bogdan Bola amintește că ministrul Mediului, Tanczos Barba, a fost marți, 5 iulie, într-o vizită în județul Constanța. „Nu ca să ne spună că a rezolvat vreuna din multele noastre probleme de mediu, ci mai degrabă într-o vizită de curtoazie. Nimic despre construcțiile de pe plaja de la Corbu, nimic despre împăduriri, despre seceta care ne paște, nimic despre lipsa plajelor publice”.

Citește aici DOCUMENTE – Totul despre tunul imobiliar de pe plaja Corbu

Deputatul arată că mulți constănțeni îl întreabă ce se mai întâmplă cu construcțiile din zona protejată Corbu, de ce nu se iau măsuri, de ce nu se face nimic?

Bogdan Bola spune că n data de 24 februarie a solicitat de urgență venirea corpului de control al prim – ministrului și Ministerului Mediului, având în vedere gravitatea celor întâmplate acolo.

„După TREI LUNI (adică de trei ori mai mult decât termenul legal), Ministerul catadicsește să răspundă și îmi spune că reprezentanții Corp Control vor efectua verificări în perioada următoare”.

Citește și: EXCLUSIV: Prefectura Constanța atacă în instanță tunul imobiliar de pe plaja Corbu

Au fost necesare 17 zile ca acest răspuns să ajungă de la Minister la Camera Deputaților, apoi să fie adus la cunoștința publică. „Pe sistemul „la plăcinte înainte, la război înapoi”, celor de la Minister le-a luat mai bine de trei luni să ne spună că „urmează” să facă un control și că ne vor comunica, cândva, la finalizarea sa, rezultatele. În schimb, ieri ministrul s-a grăbit să vină pe litoral pentru un proiect (benefic) care nici măcar nu a fost dat în funcțiune…

Am mai spus-o: noi, cei din „provincie” și cei de la „centru” avem priorități diferite. După acea adresă din februarie am mai revenit în două rânduri, lovindu-mă de aceeași nepăsare. Dar nu cred că trebuie lăsați, iar această luptă trebuie să continue..! Prin noi înșine!”, spune Bogdan Bola.

Citește și: MApN cere Primăriei Corbu să nu mai autorizeze construcții de niciun fel pe plajă și în proximitatea unității militare din comună

Urmărește-ne pe:

Doneaza