29.4 C
Constanța
miercuri, august 10, 2022
AcasăPrimării DobrogeneConstanța va avea de Revelion cel mai scump foc de artificii din...

Constanța va avea de Revelion cel mai scump foc de artificii din țară – aproape 350.000 lei

Primăria Constanța va organiza pentru noaptea de Revelion un spectacol de artificii pentru care a încheiat un contract în valoare de 341.292 lei, sumă care depășește cu mult bugetele alocate de celelalte orașe show-urilor pirotehnice.

Dacă o parte din marile orașe ale țării a renunțat la organizarea focurilor de artificii, majoritatea municipalităților mari s-au limitat la sume care nu depășesc 100.000 lei.

Cluj – artificii din sponsorizări / București și Timișoara, fără artificii

Astfel, la București și Timișoara, edilii nu organizează focuri de artificii. Dacă în Capitală, primarul spune că nu are suficient timp pentru a pregăti spectacolul, la Timișoara s-a agreat un show laser în detrimentul focurilor de artificii.

De asemenea, la Cluj, o scrisoare deschisă transmisă municipalității de către iubitorii de animale a determinat Primăria să organizeze focuri de artificii de intensitate redusă. Iar în cazul acestora, Emil Boc a spus că nu va „solicita bani de la Consiliul Local pentru asta, vom folosi resursele din sponsorizare astfel încât să nu utilizăm bani publici”.

Craiova a pregătit, probabil, cel mai spectaculos eveniment de Revelion, în valoare de 600.000 lei, însă cea mai mare parte din sumă va fi alocată organizării petrecerii și concertului Inna și Alina Eremia. Galați va cheltui 400.000 lei cu ocazia Revelionului, dar și în acest caz cea mai mare parte din bani este focusată pe organizarea diverselor spectacole.

Alte orașe mari precum Iași, Bacău, Oradea și Suceava au bugetat pentru show-ul pirotehnic aproximativ 100.000 lei.

Constanța – show pirotehnic în 7 locații

Astfel, în încercarea de a compensa lipsa organizării unor spectacole de Revelion, Primăria Constanța a alocat cele mai generoase fonduri din țară pentru focurile de artificii.

Cei aproape 350.000 lei au fost atribuiți firmei hunedorene “Artificii Group”, care va asigura spectacole pirotehnice în 7 locații din oraș, cu durata de 7 minute.

Locurile de unde vor fi lansate artificiile sunt Plaja zona Restaurant Reyna, Plaja Modern – Pălăria lui Neagoe, Parcul Gării, Parcul Tăbăcăriei, Campus Universitatea Ovidius, Mall Vivo și Parc Poarta 6.

Sursa foto: Claboo Media

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments