Constanța. Suma fabuloasă pe care o poate încasa administrația Chițac pe seama turiștilor din Mamaia

De ce s-a grăbit administrația Chițac să taxeze zona de parcare 0, deși parcometre nu există, SMS-ul nu funcționează la anumite companii de telefonie, iar pentru un tichet răzuibil trebuie să strabați jumătate de oraș?

Răspunsul este simplu: ca să nu-i rateze pe principalii investitori din această vară, turiștii.

Citește și: USR PLUS Constanța: Cele 30 de minute de parcare gratuită au fost eliminate din pix

Promițând că va fi un primar eminamente „pro business”, Vergil Chițac nu s-a referit la sprijinirea mediului de afaceri pentru care nu a făcut deocamdată nimic (Dobrogea Live a solicitat în urmă cu aprox. 3 luni detalii despre aceste politici, dar fără succes n.red.), ci la afacerile pe care chiar primăria le va face în detrimentul locuitorilor sau pe seama turisților.

Concret, stațiunea Mamaia are, conform primăriei, aproximativ 7.000 de locuri de parcare publice, cu taxă, încadrate toate în zona 0. Pe perioada estivală, aici se va plăti parcarea 24 de ore din 24, astfel încât o zi de parcare va costa 94 de lei (24 de ore).

Citește și: Instanța a interzis, primăria a permis. Parcarea se plătește în Constanța și Mamaia

Presupunând că urmează perioade în care Mamaia va fi plină de turiști, Primăria Constanța va putea să încaseze chiar și 658.000 de lei în 24 de ore din buzunarele turiștilor, în special. Desigur, suma este maximală, iar zilele de full sezon de abia acum urmează.

Poate așa se explică de ce Horia Constantinescu, director în primărie, dorea chiar o taxă de 7 lei/oră în zona 0, iar ideea îi surâdea din plin și primarului Vergil Chițac.

Citește și: Cât te costă ora de parcare în stațiunile din sudul litoralului

Urmărește-ne pe:

Doneaza