CulturăConducerea Muzeului din Topalu vrea să cumpere un WC - container cu...

Conducerea Muzeului din Topalu vrea să cumpere un WC – container cu 64.000 euro, bani retrași de la investiția într-un laborator

Conducerea Muzeului de Artă Dinu şi Sevasta Vintilă din Topalu, jud. Constanța intenționează să instaleze în curtea instituției un container echipat cu grup sanitar pentru care vrea să plătescă 320.000 de lei (aproape 64.000 euro).

Cel mai scump contaniner cu toate echipările specifice incluse găsit de noi pe Internet costă 115.000 lei (aproape 23.000 euro).

Mai mult, pentru a putea să cumpere containerul, conducerea muzeului reunuță la achiziția unui mijloc de transport și înființarea unui laborator, după cum se arată în rectificarea bugetară propusă de Lelia Rus Pîrvan, dirctorul instituției.

În documentul amintit, șefa instituției scrie că investiția este necesară pentru că a fost criticată în presă pentru lipsa unui grup sanitar, în condițiile în care clădirea muzeului există aceste dotări.

De asemenea, Lelia Rus Pîrvan scrie în rectificarea bugetară că în acești bani intră și Studiu de Fezabilitate, Proiect Tehnic și Detalii de Execuție, termeni folosiți în domeniul proiectarii și construcțiilor, în niciun caz în instalarea și racordarea la rețeaua de canalizare a unui container.

Costul investiției este nejustificat de mare, mai ales în condițiile în care în nota de fundamentare a proiectului scrie că este o soluție provizorie.

Șefa muzeului ne-a spus că investiția este necesară întrucât toaleta din clădire este folosită doar de personal, însă nu a dorit să comenteze când am întrebat-o cine a stabilit prețul de achiziție al containerului.

De asemenea, aceasta a apreciat că anul trecut muzeul a fost vizitat de aproximativ 1.500 de persoane. Raportat la un număr mediu de 300 de zile de fucționare pe an, reiese un număr de 5 vizitatori pe zi.

Proiectul de rectificare bugetară propus de conducerea muzeului va fi votat astăzi în ședința de Consiliu Local Constanța, instituție în suboedinea căreia se află.

Muzeul de Artă Dinu şi Sevasta Vintilă a fost în anul 1961, când Doctorul Gh. Vintilă (1898 – 1978) a donat comunei sale natale, Topalu, 228 lucrări de artă românească modernă în vederea alcătuirii unei colecţii publice.

Muzeul din Topalu funcționează ca secţie a Muzeului de Artă Constanţa, condus de Lelia Rus Pîrvan.

Sursa foto: Colțisor de Romania

Citește și:

Doneaza pentru sustinerea DobrogeaLive

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

  1. Voi va dati seama ce contracte se fac in administratiile astea mici, daca au ajuns efectiv sa nu ii mai intereseze opinia publica si sa faca totul pe fata ? Cate scaune de 3000 de lei, cati stalpi de 50.000 ron, cate becuri de 100 de lei, cate renovari de 100.000 EUR, cate calculatoare de 10.000 ron s-au achizitionat pana acum ?

Comentariile sunt închise.