2.4 C
Constanța
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăActualitateColonel în rezervă, despre incidentul în care un pistol mitralieră a fost...

Colonel în rezervă, despre incidentul în care un pistol mitralieră a fost furat: „Ceva este în neregulă”

În seara de sâmbătă, la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat s-a produs un incident deosebit de grav: o santinelă a fost atacată de o persoană mascată care i-a furat pistolul mitralieră.

Col. (r) Remus Macovei scrie pe Facebook că acest incident este unul care ridică mai multe semne de întrebare.

Ceva este în neregulă cu acest eveniment. Un militar profesionist santinelă într – o unitate militară,, super antrenat, înarmat cu pistol mitralieră, este atacat prin surprindere de un „ninja” înarmat cu un cuțit. După o luptă „aprigă” soldatul a fost dezarmat, iar agresorul a dispărut.Se pot lua în calcul două variante”.

Colonelul Macovei lansează două ipoteze care ar fi putut sta la baza dezarmării santinelei.

„Una – santinela era total nepregătită sau și – a încălcat consemnul, dormind în post. Doi – atacatorul era de al casei, cunoscând zona și modul necorespunzător în care mllitarii executau serviciul de pază.Important este să se găsească rapid arma. Oricum Armata Română s-a mai înregistrat cu un eveniment stânjenitor, care ar trebui să dea de gândit responsabililor militari”, concluzionează colonelul.

Comunicatul oficial al MApN

Ministerul Apărării Naționale a transmis oficial următorul comunicat de presă:

Un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în seara zilei de sâmbătă, 19 martie, în timp ce executa serviciul de pază în unitate. O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar.

Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare.

sursa foto: MApN – arhivă

Citește și:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments