Cod roșu de scandal politic în Tulcea. Ștefan Ilie (PNL) și Horia Teodorescu (PSD) se acuză reciproc de incompetență

Vremea severă cu care s-a confruntat Dobrogea a trezit politicienii. Dar nu la realitate, cum ar fi de așteptat, ci i-a făcut să-și dea seama că mai au puțin până la alegeri și trebuie să înceapă scandalul. În timp ce zeci de mii de oameni stăteau în frig, întuneric și fără apă, șefii PNL și PSD ai județului Tulcea se certau pe Facebook.

Ștefan Ilie, președintele PNL Tulcea, este și primarul municipiului Tulcea. Horia Teodorescu, președintele PSD Tulcea, este și președintele Consiliului Județean Tulcea. Așadar, ambii ar trebui să aibă multă treabă în aceste zile, iar scandalurile politice puteau fi amânate sau discutate în alte împrejurări.

Ștefan Ilie: Mega Edil, ținută în brațe de H. Teodorescu, este vinovată

În urmă cu două zile, primarul municipiului Tulcea a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj dur la adresa Consiliului Județean Tulcea pe care-l acuza că, deși aveau utilaje de deszăpezire „le țineau în depozite (pe bani foarte mulți)”.

Mai mult, Ilie susține că în mediul online „manipulatorii de serviciu (ai PSD n.red.) răspândeau cele mai penibile minciuni, iar falșii apărători ai dreptății se victimizau că nu sunt lăsați să-și etaleze priceperile

Citește și: Prefectul Tulcei, ironic la adresa primarului Ștefan Ilie: Orașul nu-i comună

În timp ce mulți dintre decidenții acestor vremuri gândeau la hoțiile, tupeul și neobrăzările celor ținuți în brațe pe sume enorme, care trebuiau să scurme pământul și să lege firele rupte, dar puțini aveau curajul să le spună cu voce tare, în față, aceste obligații contractuale; Noi, cu puțini oameni și nedormiți de zeci de ore, alergam de la o urgență la alta, pentru a diminua efectele codului roșu.”

Apoi, Ștefan Ilie a vorbit despre firma care ar fi trebuit să deszăpezească drumurile județene din Tulcea. „Societatea Mega Edil, cu contracte anuale de milioane de Lei de la Consiliul Județean, este vinovată de starea deplorabilă a drumurilor și a bunurilor județene rămase în nămeți sau în pericol de a se prăbuși. Reacția individului Moglan, reprezentantul societății, spusă ca pentru proști în plenul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, este un monument de impertinență si de sfidare: ,,Nu scoatem utilajele, că oricum ninge. Nu le scoatem nici după ce a trecut codul, că a nins prea mult.”

Citește și: Primarul Tulcei, acuzat de dictatură: „Führer-ul Ilie”. Și Jandarmeria Tulcea este acuzată că „apără hoția”

De ce? Deoarece e ținut în brațe de liderul CJ, Horia Teodorescu, cel față de care nimeni nu are curajul să spună ceva, cel care plătește manipularea realizată de porci și lichelini, care încuviințează acțiunile de șantaj marinoviene și care se jură, pe ce are mai scump, că nu știe nimic”, spune Ștefan Ilie.

Horia Teodorescu contraatacă: Atunci când câinele moare de drum lung și Ilie de grija altora

După numai o zi de la postarea pe Facebook a lui Ștefan Ilie (PNL), a venit și răspunsul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu (PSD), un răspuns intitulat „Atunci când câinele moare de drum lung și Ilie de grija altora …”

Lucrul pe care domnul primar Ștefan Ilie nu pare să îl înțeleagă, este că domnia sa nu reușește să gestioneze situația deszăpezirii în municipiul Tulcea, dar cu toate acestea, se uită peste gard la cei 600 de kilometri de drumuri județene, pe care Consiliul Județean Tulcea îi administrează. Cât de nepriceput poți fi în administrație, pentru a nu realiza că este necesar să fie curățate prioritar drumurile naționale, pentru a ajunge ulterior la drumurile județene, zone foarte afectate de condițiile meteo recente.

Citește și: Părinții șoferului care a ucis doi tineri la 2 Mai, asociați într-o firmă înființată de șeful CJ Tulcea, Horia Teodorescu

Consiliul Județean Tulcea a devenit o preocupare pentru dumneavoastră, domnule primar și pentru emisarii care vă înconjoară. Dar știți foarte bine că ceea ce Consiliul Județean a făcut până acum pentru Tulcea și pentru tulceni, dumneavoastră nu ați putea realiza nici dacă ați fi veșnic în funcția care vă onorează.

Eforturile din județ, dificile sau mai puțin dificile, s-au concretizat prin deblocarea tuturor drumurilor județene, până la primele ore din această dimineață. În prezent, se lucrează în zonele cele mai afectate, pentru lărgirea accesului auto pe ambele benzi, locuri unde troienele de zăpadă depășeau inclusiv înălțimea autoturismelor.

Munca se face pe teren, nu pe social media.

Citește și: „Baronul Deltei”, scump la vedere. Cât plătește CJ Tulcea pentru aparițiile președintelui Horia Teodorescu

Domnule primar, încercați să vă plimbați prin oraș măcar o dată fără fes și fără glugă, pentru a oferi tulcenilor șansa, chiar în glumă, să vă bulgărească, deoarece meritați acest lucru. Conform credințelor dumneavoastră și a ceea ce uneori reflectați, Dumnezeu nu dă cu parul, dar are grijă să le orânduiască pe toate, așa cum le vine rândul”, conchide Horia Teodorescu.

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Doneaza