Marea NeagrăChițac: Nu este în viziunea mea, în momentul de față, șoseaua de...

Chițac: Nu este în viziunea mea, în momentul de față, șoseaua de coastă

„Nu este în viziunea mea, în momentul de față, șoseaua de coastă. Nu s-a pus problema ca în următoarea perioadă să ne ocupăm de așa ceva”, a răspuns primarul Constanței, Vergil Chițac la o întrebare pe această temă adresată de „Dobrogea Live”.

Afirmația edilului vine în contradicție cu cea a directorului din cadrul Primăriei Constanța, Horia Constantinescu, care declara recent pentru publicația noastră că proiectul șoselei de coastă a Constanței este supus analizei și evaluării la nivelul direcțiilor de specialitate din administrația locală.

Mai mult decât atât, Constantinescu spunea că Primăria analizează posibilitatea construirii șoselei de coastă în mai multe etape, iar primul segment vizat ar putea fi porțiunea dintre plaja „Modern” și „Trei Papuci”, cu pătrundere în oraș pe strada Pescarilor.

USR vrea promenadă

De cealaltă parte, USR, partenerii de guvernare locală ai PNL, exclud total ideea construirii unei șosele de coastă și insistă că taluzul și plaja trebuie să fie zonă de promenadă, așa cum este stipulat în parteneriatul încheiat între cele două părți.

„Noi susținem proiectul Promenada Mării Negre așa cum este descris în programul Constanța Renaște și preluat în programul armonizat între USR și PNL. În acesta scrie clar că se va comanda un studiu de impact privind construirea unei promenade în zona de taluz din dreptul plajei, de la Modern și Pescărie”, a declarat pentru „Dobrogea Live” Dumitru Caragheorghe, consilier local și președintele organizației județene USR Constanța.

Ideea construirii unei șosele de coastă a fost promovată inițial de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre.

Citește și: Primăria Constanța ia în calcul construirea șoselei de coastă în etape. Primul segment analizat este „Modern” – „Trei papuci”

Urmărește-ne pe:

Doneaza