Cele 10 noi locuri de joacă din Constanța și semnele care prefigurează un contract “servit” în valoare de 8,7 mil. lei

Primăria Constanța pregătește licitația pentru atribuirea unui contract în valoare de 8,77 milioane lei care vizează amenajarea a zece locuri de joacă în oraș.

Licitația va fi organizată în baza studiului de fezabilitate aprobat în unanimitate luna trecută de consilierii municipali, document întocmit la comanda primăriei de către un proiectant din Bragadiru, cu obiect de activitate “reparații electrice”.

Deși studiul de fezabilitate avea ca rol stabilirea unor linii generale de acțiune, în document este recomandată în mod explicit o anumită marcă de echipamente de joacă indicate prin imagini ale modelelor.

Mai mult, în fișa tehnică sunt menționate numele produselor, dimensiunile, materialele, codurile comerciale ale modelelor, cât și descrieri ferme precum „Echipamentul va fi alcătuit din lemn de salcâm Robina”.

Precizăm că în baza studiului de fezabilitate se va întocmi caietul de sarcini al licitației la care vor participa doar cei care îndeplinesc criteriile stabilite de proiectant.

Interesant este că marca de echipamente Benito la care face trimitere proiectantul este reprezentată în România de o singură firmă – Megastol Energy din București, aceeași companie de la care Primăria Constanța a cumpărat în urmă cu doi ani 400 de coșuri de gunoi cu 700 de euro bucata.

Am putut identifica produsele indicate în studiul de fezabilitate doar pe pagina de prezentare a firmei, fie că e vorba de sistemele de joacă, de coșurile de gunoi sau chiar și gardurile.

Extras din studiul de fezabilitate al Primăriei Constanța

Extras de pe site-ul Megastol

Potrivit studiului, municipalitatea va plăti pe metrul pătrat până la 4.653 lei cu TVA (930 euro/mp).

Megastol Energy este deținută de Valeriu Duțu din București, partener de afaceri cu proprietarii Belmar Prod, firma de la care Primăria Constanța a cumpărat anul acesta refugiile de autobuz pentru care municipalitatea a achitat peste 10 milioane lei.

Deși Megastol Energy a derulat până în prezent peste o sută de contracte publice, cel mai consistent fiind cel cu coșurile de gunoi de la Constanța (1,4 mil. lei), compania figurează în registrele Ministerului de Finanțe doar cu un angajat.

Este punctat că în prezent este în desfășurare pe SEAP o licitație organizată de Primăria Constanța pentru achiziția a încă 200 de coșuri de gunoi în valoare de 803.000 lei fără TVA, procedură care se va încheia luni, 16 ianuarie.

Singura firmă care s-a înscris în competiție este Megastol Energy.

Sursa foto: Primăria Constanța

Urmărește-ne pe:

Doneaza