-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăPrimării DobrogeneCe soluții a găsit administrația Chițac pentru parcările din Constanța

Ce soluții a găsit administrația Chițac pentru parcările din Constanța

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Parcărilor Publice din Municipiul Constanța a fost postat pe site-ul primăriei.  Proiectul poate fi consultat până la data de 15 februarie și cei interesați pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare.

Conform Regulamentului aflat în dezbatere publică, municipiul Constanța va avea două zone de taxare (din păcate delimitarea acestora nu este anexată documentului și nu se știe clar cum sunt delimitate). De asemenea, tot o noutate este posibilitatea ca șoferul să plătească parcarea având la dispoziție mai multe opțiuni, nu doar plata prin SMS așa cum impunea vechea administrație.

Zona 1 – parcarea va fi permisă pentru maximum de 2 ore, cu plata unui tarif de parcare, fără posibilitatea prelungirii timpului de parcare. Aceste zone vor fi semnalizate corespunzător cu panouri.

Regulamentul prevede că ocuparea unui loc de parcare în Zona 1 este permisă numai în baza unui tichet de parcare eliberat de parcometre/personalul desemnat de administratorul parcării, utilizarea unui sistem de plată prin SMS sau a unei aplicații informatice.

Consiliul Local va stabili tariful pentru aceste zone de parcare. În perioada 01.05 – 30.09 el se plătește de luni-duminică, între orele 0.00 – 24.00, iar în perioada 01.10-30.04 tariful se plătește de luni-vineri, între orele 7.00-19.00.

Citește și: Primăria Constanța promite două parcări subterane și una supraterană în centrul vechi al orașului

Zona 2 este o zonă de parcare unde beneficiarii vor plăti taxa sub formă de vinietă. Aceasta va fi pusă în parbrizul mașinii astfel încât să fie vizibilă valabilitatea. Vinieta nu este valabilă în Zona 1.

Vinieta anuală va avea culoarea albă și se va putea achiziționa de la centrele SPIT, stații peco, Poșta română sau aplicații informatice. Vinieta albastră este emisă pentru perioadă determinată de timp (30 de zile sau 3 luni), putând fi achiziționată din aceleași locuri ca și cea albă.

Întregul Regulament poate fi consultat aici.

Citește și:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments