Cât plătește RAEDPP Constanța pentru repararea fațadelor a două imobile vechi de aproape un secol

La finalul lunii august, RAEDPP Constanța anunța că a demarat lucrări de reparații exterioare a două imobile situate în zona peninsulară.

„Cele două clădiri cu destinația de locuință, situate în zona peninsulară a municipiului (în proximitatea Bisericii armene), au fost construite în perioada 1928 – 1930, iar în decursul timpului au beneficiat doar de lucrări de întreținere și reparații curente”, transmitea RAEDPP Constanța la finalul lunii august.

Citește și: Firma care construiește casa fratelui lui Teo Hira a câștigat trei contracte de la RAEDPP într-o singură lună

Conform avizului Direcției Județene pentru Cultură Constanța, la imobilul aflat pe str. Callatis nr. 12 va fi refăcută integral fațada și acoperișul clădirii, iar tâmplăria exterioară va fi schimbată.

imobil callatis raedpp

La clădirea situată pe strada Callatis nr. 14 se vor efectua reparații ale fațadei. Odată cu trecerea timpului s-au produs degradări accentuate, astfel că este necesară înlocuirea tâmplăriei exterioare, precum și reparații ale finisajelor exterioare, ancadramentelor ferestrelor și brâurilor decorative.

Conform unui răspuns obținut de „Dobrogea Live” de la RAEDPP, lucrările la imobilul de pe strada Callatis numărul 12 sunt executate de SC Izo Eco Instal SRL, prețul contractului fiind de 206.423 de lei (fără TVA).

La imobilul situat tot pe strada Callatis la numărul 14 va lucra aceeași firmă – Izo Eco Instal – iar contractul este de 141.005 lei (fără TVA).

„ Lucrările se vor executa cu respectarea proiectului inițial, conform stilului arhitectonic specific perioadei interbelice. Astfel, se vor utiliza materiale și tehnici de finisaj similare, cu grijă la detalii, pentru a nu altera stilul arhitecturii inițiale”, spune directorul general al RAEDPP Constanța, Stere Hira.

Citește și: Constănțenii, expuși abuzurilor RAEDPP. Regia lui Teo Hira face ce vrea în municipiu

sursa foto: RAEDPP Constanța

Urmărește-ne pe:

Doneaza