Campanie de vaccinare în satele constănțene. În mediul rural, stăm prost la acest capitol

Vaccinarea împotriva COVID-19 în mediul rural merge greu. Lipsa informațiilor, centrele de vaciinare aflate la distanțe considerabile sunt principalele motive pentru care oamenii nu se imunizează.

Pentru a veni în sprijinul medicilor, deputata Cristina Rizea (USR PLUS) a inițiat o campanie de informare și vaccinare în mediul rural.

„Am organizat, săptămâna trecută, o campanie de informare în mediul rural, în localitatea General Scărișoreanu și m-am bucurat să văd că feedback-ul este pozitiv”, spune parlamentarul.

De aceea, cu sprijinul DSP Constanța și al primăriei Amzacea, care pune la dispoziție spațiul, sâmbătă, 5 iunie, între orele 08:00 și 16:00, la General Scărișoreanu se va desfășura o campanie de vaccinare. Vaccinarea se va face cu vaccinul Johnson & Johnson pentru care nu este necesară decât o singură doză.

„Am început cu localitatea General Scărișoreanu pentru că în această zonă din județul Constanța, ținând cont și de satele și comunele din jur, densitatea populației ei ridicată, dar rata de vaccinare este scăzută, sub 10%”, spune Cristina Rizea.

Deputatul USR PLUS spune că astfel de campanii de vaciinare și informare în mediul rural vor continua pe tot parcursul verii. „Vrem să ajutăm cu toate resursele noastre să atingem țintele de vaccinare în România”, adaugă Cristina Rizea.

Urmărește-ne pe:

Doneaza