Bogdan Bola: Tragediile scot la iveală lipsa dotărilor din anumite instituții și nepăsarea celor care le conduc

Nu știu dacă mai țineți minte, însă tot o tragedie, petrecută în februarie 2021, a scos la iveală și dotarea precară a celor de la ISU Dobrogea. Atunci o femeie a căzut de la etajul 6 după ce apartamentul îi luase foc. Pompierii nu aveau saltea, iar autoscara din unitatea ISU de proximitate era stricată. Era singura din dotare”, susține Bogdan Bola, deputat Forța Dreptei

El atrage atenția că a discuta despre dotări înseamnă a discuta și despre ambulanțele SAJ, mașini cu sute de mii de kilometri la bord, unele dintre ele fiind un pericol chiar pentru cadrele medicale și ambulanțierii care le folosesc pentru a se deplasa la cazuri.

Tragediile scot la iveală lipsa dotărilor din anumite instituții și nepăsarea celor care le conduc. Au murit doi tineri într-un grav accident rutier provocat de un șofer drogat. Toată lumea cunoaște cazul 2 Mai și toată lumea a aflat că șoferul drogat fusese oprit cu câteva ore înainte de accident de poliția din Vama Veche, dus la sediu și testat cu alcooltestul, deși în mașina sa se găsiseră substanțe interzise.

În mod normal, toată lumea s-a întrebat de ce polițiștii nu l-au testat cu drug testul? Deoarece în sudul litoralului există doar un singur aparat de acest gen, iar în acel moment singurul polițist care știa să-l folosească era în concediu. Da, nu-i așa că vă simțiți mai în siguranță acum?

În sudul litoralului sunt zeci de mii de turiști, iar Vama Veche este recunoscută ca un loc unde tinerii se adună pentru distracție, iar printre ei sunt consumatori de diferite substanțe interzise. Dacă noi știm aceste lucruri, Poliția Română și, mai ales, șefii IPJ Constanța nu știu. Altfel nu se explică de ce nu se dotează corespunzător secțiile din zonele aglomerate de pe litoral cu aparatură și cu oameni competenți, capabili să aplice legea.

Dar, oficial, stăm bine. Nu am auzit niciun șef de instituție care să iasă în public și să prezinte precaritatea dotărilor, să spună lumii întregi că drogații pot conduce liniștiți pe litoral deoarece poliția nu are aparate cu care să-i testeze, sau să spună că, în anumite cazuri, nu se pot prezenta la o intervenție decât cu mâinile goale”, concluzionează Bogdan Bola.

Urmărește-ne pe:

Doneaza