PoliticăBogdan Bola: Presiunea publică și mass-media au salvat Cazinoul. Chițac a tăcut...

Bogdan Bola: Presiunea publică și mass-media au salvat Cazinoul. Chițac a tăcut și a ascuns adevărul

Primăria municipiului Constanța a anunțat luni, 20 noiembrie, că lucrările de restaurare a Cazinoului vor continua conform graficului, după ce Guvernul a adoptat un memorandum prin care se asigură fondurile necesare. Doar că, aceeși primărie nu a spus niciodată că restaurarea era pusă în pericol din cauza lipsei de finanțare a CNI, un lucru despre care administrația locală știa încă de pe 3 noiembrie.

Deputatul Bogdan Bola (Forța Dreptei) a fost cel care a semnalat public, pe 9 noiembrie, că CNI a transmis antreprenorului și Primăriei Constanța o adresă prin care anunța că nu mai are bani pentru finanțarea restaurării Cazinoului în lunile rămase din acest an. Primăria Constanța, ministrul dezvoltării, CNI sau alți politicieni din sfera partidelor de guvernământ nu au comentat situația preferând să tacă pe acest subiect.

Bola arăta în acel moment că singura soluție pentru deblocarea situației este adoptarea de către Guvern a unui memorandum prin care banii să fie asigurați în continuare. Lucru care s-a întâmplat în cele din urmă la presiunea publică și a mass-mediei.

„A tăcut și a încercat să vă ascundă adevărul. Timp de două săptămâni, Vergil Chițac v-a ascuns faptul că lucrările de restaurare ale Cazinoului din Constanța sunt în pericol de a fi sistate din cauza lipsei de finanțare. A aflat despre asta încă de pe 3 noiembrie, când Compania Națională de Investiții (CNI) a anunțat Primăria Constanța și antreprenorul că nu mai are bani pentru a plăti lucrările în ultimele două luni ale acestui an. A știut despre tot, dar nu a zis/făcut nimic”, spune Bogdan Bola.

Cum era de așteptat, semnarea Memorandumului a fost imediat anunțată de primarul Constanței, același primar care a „uitat” să informeze constănțenii că s-au terminat banii CNI pentru restaurarea Cazinoului.

Desigur, Vergil Chițac nu vă spune nici acum că CNI nu mai are bani pentru un alt obiectiv deosebit de important pentru oraș: construirea Sălii Polivalente. Este un alt obiectiv care are de suferit din cauza politicilor păguboase ale guvernării PSD – PNL care a luat banii de la investiții și i-a direcționat exclusiv către pomeni electorale”, adaugă deputatul Forța Dreptei.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza