Bogdan Bola (Forța Dreptei): Îi cer noului ministru al Educației să revoce Ordinul prin care bursele sociale au fost tăiate

Deputatul Bogdan Bola (Forța Dreptei) a transmis un comunicat în care îi solicită public noului ministru al Educației, Ligia Deca, să dispună de urgență revocarea Ordinului nr. 5379/2022 prin care bursele elevilor de liceu au fost tăiate.

În acest moment, doamna ministru are ocazia de a dovedi dacă dorește să fie continuatoarea lui Sorin Cîmpeanu și îi va acoperi toate ilegalitățile sau, în numele Ministerului Educației, se va distanța de unul dintre cei mai dezastruoși și rău – intenționați miniștri ai Educației”, spune deputatul, conform bogdanbola.ro.

În septembrie 2022, fără niciun fel de consultare publică și fără vreun motiv întemeiat, Sorin Cîmpeanu, atunci ministru al Educației, a decis de la sine putere că elevii de liceu din mediul rural care nu studiază în localitatea de domiciliu nu merită să mai primească burse sociale pentru a-i sprijini să meargă la școală.

Această decizie inexplicabilă a șocat și a revoltat opinia publică, astfel că atât Avocatul Poporului cât și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării au demarat propriile anchete, adaugă Bogdan Bola.

Cîmpeanu a declarat inițial că a eliminat această bursă pentru că de ea ar beneficia elevii din familii cu venituri mari și foarte mari.

Am fost surprins de această declarația și am verificat personal noul ordin. Pentru a beneficia de bursă socială pe criterii de venit, o familie trebuie să aibă un venit pe membru de familie sub 50% din salariul minim net, adică în cazul în care ambii părinți lucrează pe salariul minim și au 2 copii, aceștia formează o familie bogată sau foarte bogată, conform declarațiilor lui Cîmpeanu”, notează deputatul Forța Dreptei.

În concluzie, Bogdan Bola spune că este absolut revoltător să primești astfel de justificări și orice om de bun simț înțelege că soluția este revocarea de îndată a acestui ordin dat de Cîmpeanu. Dacă noul ministru nu înțelege că în România există și oameni fără posibilități care trebuie ajutați, inclusiv elevii care fac naveta, atunci devine cât se poate de clar pentru oricine că proiectul România educată este de fapt România NEEDUCATĂ.

Urmărește-ne pe:

Doneaza