PoliticăBogdan Bola (Forța Dreptei): Aerul din orașul Constanța, poluat masiv cu praf,...

Bogdan Bola (Forța Dreptei): Aerul din orașul Constanța, poluat masiv cu praf, un pericol pentru sănătate

„Imaginați-vă viața într-un oraș în care Primăria pare să pună în pericol cu bună știință sănătatea locuitorilor săi. Locuitorii Constanței resimt acest lucru de aproximativ trei ani, odată cu apariția unui șantier nesfârșit pe fiecare stradă, lăsat în paragină”, susține Bogdan Bola, deputat și președintele Forța Dreptei Constanța.

Un aspect important ce compune calitatea vieții în orice oraș este calitatea aerului pe care îl respiri, iar la acest moment, în Constanța, el reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătatea noastră, atrage atenția parlamentarul.

Municipiul Constanța este sufocat de un trafic infernal, generat în mare parte de numeroasele șantiere care par a fi distribuite uniform, poate chiar intenționat. Toate acestea se adaugă lipsei spațiilor verzi, a parcărilor și a poluării din zona portuară, generând o situație cu adevărat critică.

Una dintre principalele surse de poluare o reprezintă PM10, acele particule fine compuse din praf. Recent, acestea au cunoscut o creștere alarmantă, ajungând la valori între 40-70 µm, în vreme ce limitele normale acceptate se situează între 0-20 µm. Ei chiar nu înțeleg riscul la care ne expunem zi de zi în Constanța? S-au gândit oare la impactul asupra persoanelor vulnerabile care respiră acest aer zi de zi? Noi zicem că nu”, spune președintele Forța Dreptei Constanța.

Bogdan Bola se întreabă de ce instituțiile statului, plătite și avizate să se ocupe de sănătatea populației, nu fac nimic?

Ceea ce este și mai îngrijorător este faptul că instituțiile plătite să monitorizeze și să ia măsuri urgente pentru a pune capăt acestui fenomen nu întreprind absolut nimic. Absolut nimic. Te întrebi pe ce străzi circulă șefii Agenției de Protecția Mediului Constanța sau cei ai Gărzii de Mediu Constanța? Pentru că nu toată lumea locuiește în Eforie...

Un sondaj recent realizat, pentru o lucrare științifică, de către Bianca Șerban, studentă la Geografie și membru al partidului Forța Dreptei, la care au răspuns peste o sută de constănțeni în această vară, relevă faptul că 64% dintre respondenți se declară profund nemulțumiți de calitatea aerului din municipiu.

„Oare aceste date îngrijorează pe cineva?”, întreabă retoric bogdan Bola.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza