Deputatul Bogdan Bola semnalează faptul că municipiul Constanța a mai pierdut un spațiu verde aflat chiar în cadrul Microrezervației. Aici, conducerea a decis să se facă o parcare. Doar că, parlamentarul arată că lucrurile nu sunt tocmai legale.
„A mai dispărut un spațiu verde în Constanța, de data aceasta aflat în grija autorităților locale județene. Microrezervația a fost creată din ideea de a oferi vizitatorilor o imagine cat mai completă asupra naturii dobrogene, care nu are doar rolul de a oferi o experiență unică în județ, ci și de a ilustra un mediu natural cât mai aproape de fauna și flora originală”, spune Bogdan Bola.
Acesta arată că, deși în PUZ (Planul Urbanistic Zonal) Tăbăcărie scrie clar că „parcajele la sol sunt permise numai in limita suprafețelor special marcate parcare în planșa de reglementari” și că zona la care facem referire este eminamente „zonă de microdeltă, zona verde amenajată”, a apărut o parcare.
„Nu știm când, nu știm în baza la ce documente, dar asta vrem să aflăm! Tocmai de aceea, filiala Forța Dreptei Constanța a solicitat Consiliului Județean lămuriri cu privire la autorizația de construire a acestei parcări ce distruge un nou spațiu verde: când s-a construit și cine o folosește; dacă există autorizație de construcție pentru ea și cine, mai exact, a eliberat-o; dacă și cum a fost posibilă modificarea PUZ-ului Tăbăcărie, atâta timp cât acolo ar fi trebuit să fie spațiu verde. Și nu, parcarea nu este publică, ci doar pentru „unii”.”, adaugă deputatul.
Cristian Tănase, secretar general al organizației municipale Forța Dreptei, atrage atenția asupra acestei construcții ilegale ce a răsărit în interiorul Microrezervației. Este vorba despre o parcare construită recent vis-a-vis de sensul giratoriu de la Lidl (bd. Soveja).
Conform PUZ Tăbăcărie, aprobat prin HCL 415/21.11.2003, „Parcajele la sol sunt permise numai in limita suprafețelor special marcate parcare in planșa de reglementari”, iar in zona respectiva este zona de microdelta, zona verde amenajata.
Așadar, fără a avea o reglementare cuprinsă în Planul Urbanistic Zonal (PUZ), conducerea Microrezervației a turnat betoane peste un teren care reprezintă un spațiu verde de interes local.