Beneficiarii împroprietăririlor abuzive pe taluzul Constanței își vând cu milioane de euro terenurile pe care nu se poate construi legal

Pe parcursul celor aproape patru mandate la cârma Constanței, Radu Mazăre a reușit să intabuleze abuziv aproape tot taluzul orașului, deși nu mai puțin de patru acte legislative stabilesc că falezele reprezintă domeniu public al statului – bun inalienabil, iar înstrăinarea și construirea pe aceste terenuri este interzisă.

Deși este ilegal, Mazăre a împroprietărit cu aceste terenuri, direct sau prin interpuși, sute de persoane din sfera sa de interese.

După mai multe încercări de a construi pe taluz, eșuate datorită presiunii publice (citește aici), beneficiiarii terenurilor au început să urce proprietățile de la baza falezei pe site-urile de vânzări imobiliare, unde cer milioane euro în schimbul unor parcele pe care nu se poate edifica.

Teren pe taluz, zona Casa Căsătoriilor, 3.800 mp, preț: 2.660.000 euro

Teren pe taluz, zona Spitalul Militar, 3.000 mp, preț: 1.800.000 euro + TVA

Teren pe taluz, zona Faleză Nord, 480 mp, preț: 295.000 euro

Este recent cazul unui om de afaceri constănțean care a început să sape în taluz în zona Casei Căsătoriilor, dar care s-a ales cu trei amenzi și plângere penală (citește aici).

Însă de apreciat este presiunea opiniei publice constănțene, care s-a opus în luna mai unui proiect validat și promovat de Vergil Chițac, care ar fi permis ridicarea unui complex imobiliar în dreptul străzii Bucovina (citește aici).

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza