Au început pregătirile pentru reabilitarea Casei Embiricos (Palatul Navigației) din Constanța

Asocierea de firme Bau Klincher Art și MIS Grup a început pregătirile pentru demararea lucrărilor de reabilitare a Casei Embiricos, aflată în proprietatea Primăriei Constanța, care intenționează să dezvolte în clădirea istorică un centru destinat sectorului industriilor creative.

Valoarea lucrărilor de renovare se ridică la aproximativ 14 milioane lei.

Cunoscută și ca Palatul Navigației, clădirea construită în 1922 în stil art nouveau este în stare avansată de degradare de multă vreme.

Primăria Constanța intenționează să înființeze în clădirea emblematică un incubator de afaceri destinat antreprenorilor care activează în industriile creative.

Clădirea cu patru etaje are o suprafață desfășurată  de 2.346 mp și capacitatea de a găzdui maxim 17 firme rezidente și 160 de persoane.

Fostul Palat al Navigației a fost construit de frații Embiricos, bogați armatori greci care dețineau singura companie care opera curse regulate Constanța – New York, cu sediul în clădirea amintită.

După instaurarea comunismului, imobilul a fost naționalizat, iar după anii ’90 a servit drept sediu pentru persoane în serviciul social până când starea clădirii a început să fie o amenințare pentru locatari.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza