2.4 C
Constanța
miercuri, ianuarie 19, 2022
AcasăActualitateUPDATE Alegeri locale în Județul Constanța. Nereguli sesizate în procesul de votare

UPDATE Alegeri locale în Județul Constanța. Nereguli sesizate în procesul de votare

După primele ore de la deschiderea urnelor, au apărut și primele sesizări ale unor nereguli privind procesul de votare. Cea mai gravă este ce de la Costinești unde sigla PRO România a fost tipărită greșit alături de numele candidatului PNL.

Dacă ai fost martorul unei nereguli la vot ne poți contacta pe adresa de mail contsct@dobrogealive.ro, sau ne poți trimite mesajul tău (însoțit de fotografii sau video) la numărul 0745254543

Citește și: UPDATE Prezența la vot în Dobrogea la alegerile locale din 27 septembrie 2020

Conform IPJ Constanța, în mai multe localități ale județului s-au sesizat nereguli, iar polițiștii verifică fiecare situație în parte.

UPDATE În jurul orei 08.20, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au fost sesizați cu privire la faptul că un membru al comisiei din secția de votare nr. 275 ar fi oferit o suma de bani unei persoane care și-a exercitat dreptul de vot.

În urma audierilor s-a stabilit faptul că membrul comisiei în cauză ar fi datorat 15 lei unei persoane, cu care s-ar fi întâlnit accidental în incinta secției de votare, moment în care i-ar fi înmânat suma de bani respectivă.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea situației de fapt

UPDATE În jurul orei 10.20, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați cu privire la faptul că, la secția de votare nr. 324 din orașul Năvodari, o persoană ar fi avut în mână 5 buletine de vot.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă, persoana în cauză aplicând ștampila și pe buletinul în plus. Acesta a fost anulat, restul de 4 buletine fiind introduse în urnele de vot.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot.

UPDATE Sectia 211 Henri Coanda. „Seful Partidei Romilor aduce oameni si le arata ce si cum sa voteze. Mihai Ochiulet, candidat pe listele usr plus la locale a chemat fortele de ordine din cladire si politia”, transmite un cititor Dobrogea Live.

La aceiași secție de vot, alegătorii anunță că s-a pierdut și o ștampilă de vot. Din această cauză, procesul de votare a fost oprit.

UPDATE: în jurul orei 09.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Comana au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană ar fi fotografiat buletinul de vot în timpul exercitării votului.

Persoana în cauză a fost identificată și sancționată cu amendă în valoare de 600 de lei, conform Legii 115/2015.

În jurul orei 09.40, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o stradă din orașul Năvodari, în apropierea secțiilor de votare, se face propagandă electorală.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că aspectele sesizate nu se confirmă, în zona fiind doar persoane care așteptau la rând pentru a-și exercita dreptul de vot.

În jurul orei 09.00, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au fost sesizați cu privire la faptul că, la secția de votare nr. 411 din Corbu, unui alegător i s-ar fi distribuit patru buletine de vot.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în jurul orei 7.20, din neatenție, un membru din cadrul Secției de votare ar fi distribuit 4 buletine de vot unui singur alegător, acesta sesizând imediat greșeala comisă.

În consecință s-a procedat la anularea celor 3 buletine de vot distribuite incorect.

În jurul orei 8.30, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați cu privire la faptul că, la secția 311, unul dintre votanți ar fi distrus mai multe buletine de vot.
În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că un bărbat ar fi primit câte un buletin de vot în plus și, după ce ar fi aplicat ștampila cu mențiunea votat, ar fi constatat acest lucru, moment în care ar fi rupt cele două buletine de vot în plus.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments