31.4 C
Constanța
joi, iulie 29, 2021
AcasăMarea NeagrăABADL scoate la licitație 12 sectoare de plajă. Primăria Năvodari poate închiria...

ABADL scoate la licitație 12 sectoare de plajă. Primăria Năvodari poate închiria unul pentru locuitori

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a anunțat că organizează licitație publică pentru închirierea a 12 sectoare de plajă. Primăria Năvodari ar trebui să închirieze un sector, conform unei Hotărâri de Consiliu Local.

Citește și: Locuitorii orașului Năvodari ar putea beneficia gratuit de un sector de plajă publică | Dobrogea Live

ABADL organizează LICITAȚIE PUBLICĂ pentru închirierea unui număr de 12 sectoare de plajă în suprafață de 61.911 de mp din stațiunile Năvodari, Costinești, Neptun, Jupiter, Venus și Cordon Venus – Saturn.

Contractele de închiriere a suprafețelor de plajă scoase la licitație vor fi încheiate pe o durată de 2-3 ani.

Sectoarele de plajă pot fi închiriate în scop turistic de către operatorii economici care administrează unități turistice, de către proprietarii ori administratorii de ansambluri rezidențiale care desfășoară activități de turism, activități de divertisment, de agrement sau sportiv. De asemenea, închirierea se poate face și de către autorități ale administrației publice locale.

UAT Năvodari trebuie să participe la licitație

Prin HCL 130/2020, consilierii locali au decis ca orașul Năvodari să participe la licitațiile organizate de ABADL pentru închirierea unui sector de plajă liber. „Este vorba despre un sector de plajă pe care să-l punem, în mod gratuit, la dispoziția locuitorilor. Este al doilea sector de plajă (1B), situat de la dig înspre Constanța”, a declarat Daniel Dumitrescu pentru „Dobrogea Live”.

Daniel Dumitrescu, liderul PNL Năvodari, este inițiatorul acestei Hotărâri. Acum, el susține că totul depinde de Primărie: „Am creat cadrul legal, iar proiectul meu prinde contur. Primăria trebuie să cumpere caietul de sarcini și să participe la licitație”.

Sectorul de plajă închiriat de Primăria Năvodari ar fi pus la dispoziția locuitorilor gratuit, astfel încât ei să nu fie obligați să închirieze șezlonguri sau să-și instaleze cearceaful în anumite zone indicate de un operator privat care dorește să realizeze profit.

Sectorul de plajă ce poate fi licitat de UAT Năvodari

Cine poate participa la licitația ABADL

La licitația celor 12 sectoare de plajă poate participa orice persoană fizică autorizată sau juridică care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

✅ a achiziționat caietul de sarcini și a plătit taxele privind participarea la licitație, inclusiv garanția de participare
✅ a depus oferta, împreună cu toate documentele solicitate în documentația de atribuire, în termenele prevăzute în documentația de atribuire
✅are îndeplinite la zi toate obligațiile exigibile de plată a impozitelor, a taxelor și a contribuțiilor către bugetul consolidat al statului și către bugetul local
✅ nu este în stare de insolvență, faliment sau lichidare

Data limită pentru solicitarea clarificărilor este 30 iunie 2021, ora 16:00. Data limită de depunere a ofertelor este 07 iulie 2021, ora 16:00.

Deschiderea ofertelor va avea loc la sediul ABADL din Constanța, str. Mircea cel Bătrân, nr 127, în data de 08 iulie 2021, ora 09:00.

Durata de valabilitate a ofertelor este de 120 de zile de la data deschiderii acestora.

sursa foto: FB/ABADL

Citește și:

Exportăm păduri și importăm gunoaie. România, paradisul deșeurilor

Georgiana Gospodaru, secretarul UAT Constanța care l-a contrazis pe Chițac în ședință publică, va fi schimbată din funcție

„Turism” în Delta Dunării. O ambarcațiune intră cu viteză printre păsări

Cele mai populare

Recent Comments