A fost adoptat proiectul privind accesul liber pe plajă cu animale de companie

Deputatul constănțean Cristina Rizea a anunțat marți că proiectul legislativ inițiat de aceasta, privind accesul liber pe plajă cu animale de companie, a fost adoptat de Camera Deputaților.

“O veste bună pentru iubitorii de animale: de acum încolo accesul cu animalele de companie pe plajă este permis, evident cu respectarea anumitor reguli!

Proiectul de lege pe care l-am depus în aprilie anul trecut, a fost adoptat astăzi de plenul Camerei Deputaților, for decizional, cu 284 voturi pentru, 1 împotrivă și 11 abțineri devenind Legea 74/2021. Legea urmează să ajungă la președinte pentru promulgare”, a scris deputatul USR pe pagina sa de Facebook.

Principalele prevederi ale legii:

  • Permite accesul liber pe plajă cu animale de companie în extrasezon.
  • Permite accesul cu animalele de companie, pe plajă, în sezon cu acordul operatorului de plajă.
  • Este obligatoriu ca animalul de companie să fie ținut în lesă sau ham.
  • În plus cel care însoțește animalul de companie la plimbare pe plajă este obligat să îi strângă și mizeria.

“Un aspect foarte important al noii legi este acordarea abilității de control și sancționare a nerespectării prevederilor de mai sus către toate instituțiile din domeniu: Poliție Locală, Poliție Națională și Jandarmerie.

Mulțumesc societății civile și Asociației Animal Society, Asociatia Chinologica „Hobby” Constanta, Asociației Everything for 4 paws care au susținut acest proiect, precum și echipei care a lucrat la el.

După 16 ani de când accesul pe plajă a animalelor de companie a fost interzis discreționar de primul ministru de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, astăzi avem ocazia revenirii la un pic de normalitate”, a arătat Cristina Rizea.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza