0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăPrimării Dobrogene4000 de năvodăreni riscă să rămână fără apă caldă și căldură

4000 de năvodăreni riscă să rămână fără apă caldă și căldură

10% din populația orașului Năvodari riscă să rămână fără apă caldă și căldură, în condițiile în care serviciul de distribuție a agentului termic, S.C. Termica Distribuție Năvodari, se află într-o situație critică.

Problemele au fost semnalate de viceprimarul Dumitrascu Costel Aurelian, care anunță că „dacă în acest sezon rece nu se va furniza agent termic sau se va întrerupe furnizarea acestuia, având în vedere comunicarea defectuoasă dintre societatea de distribuție Termica și producătorul U.T. Midia, dar și lipsa de transparență față de noi și de năvodăreni, consilierii PMP Năvodari nu vor mai susține conducerea societății Termica”.

Dar, potrivit lui Daniel Dumitrescu, președinte PNL Năvodari și membru al Consiliului Local, problema serviciul de distribuție a agentului termic se pare că nu este o noutate în Primăria Năvodari, care ar fi fost înștiințată în repetate rânduri  că s-ar afla într-o situație de colaps. Daniel Dumitrescu solicită efectuarea urgentă a unui studiu de oportunitate obiectiv care să genereze soluții pe termen lung:

Ipocrizie PMP la primărie! La fix un an după ce a ajuns în conducerea Primăriei Năvodari cot la cot cu PSD, viceprimarul Costel Dumitrașcu se arată surprins și indignat de situația dezastroasă în care se află Termica Distribuție.

Din 2019 am avertizat constant că sistemul local de distribuție a energiei termice, se află la un pas de colaps.

Din cele 10.000 de apartamente care se încălzeau cu energie de la CET Midia, în urmă cu mulți ani, azi mai beneficiază de serviciile TERMICA aproximativ 1200 de abonați iar numărul lor continuă se scadă.

Suntem foarte aproape de a avea 1200 de locuințe și probabil 4000 de năvodăreni (adică mai mult de 10% din populația totală) în situația de a nu mai avea apă caldă și căldură, în viitorul apropiat.

Pentru a oferii predictibilitate cetățenilor încă racordați la sistemul centralizat, solicit urgent, efectuarea unui studiu de oportunitate obiectiv pentru a genera soluții pe termen lung, la această problemă, în curând gravă din UAT Năvodari”.

Cele mai populare

Recent Comments