25.4 C
Constanța
vineri, iulie 30, 2021
AcasăMarea Neagră11 tone de deșeuri din sticlă, colectate în două săptămâni de pe...

11 tone de deșeuri din sticlă, colectate în două săptămâni de pe plaja protejată Vadu

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunță că, în urma activității de conștientizare a turiștilor și colectare a deșeurilor, în perioada 29.07 – 10.08.2020, General Waste Management South East Europe SRL a desfășurat pe plaja Vadu din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării o campanie având ca obiectiv identificarea generatorilor de deșeuri pe plajă, contactarea lor în vederea conștientizării impactului negativ rezultat, urmată de colectarea deșeurilor, transportarea și predarea lor la o societate autorizată.

Conform raportului, în perioada campaniei s-au colectat 11 tone deșeuri ambalaje sticlă, 1,2 tone deșeuri ambalaje PET, 800 kg. deșeuri carton și 100 kg. deșeuri ambalaje metal.

Două categorii de turiști pe plajele protejate

Potrivit aceluiași raport, pe plajă s-au întâlnit două categorii clar diferențiate de turiști: cei care respectă, înțeleg și ocrotesc natura de care au venit să se bucure dar și o altă categorie formată din turiști recalcitranți care refuză să respecte reglementările stabilite pentru protejarea ei.

Sursă foto: ARBDD

Cele mai populare

Recent Comments